Opera: Tosca

Opera: Tosca

Duur
125 minuten
Genre
Opera
Regie
Robert Carsen
Cast
Emily Magee, Jonas Kaufmann, Thomas Hampson, Valeriy Murga, Giuseppe Scorsin, Peter Straka, Morgan Moody, Daniel Golossov, Claudia Auf der Maur
datum release:07 februari 2019

Muziek van Giacomo Puccini
Libretto van Luigi Illica en Giuseppe Giacosa

 

Zangerers Floria Tosca is verliefd op een schilder genaamd Mario Cavaradossi. Deze wordt gevangengenomen omdat hij Cesare Angelotti, een gevluchte gevangene, onderdak zou hebben gegeven. Baron Scarpia, politiechef van Rome, is op zijn beurt verliefd op Tosca en chanteert haar: hij zal Cavaradossi bevrijden als ze zich aan hem overgeeft. Hij zal de executie van Mario zogezegd simuleren door met losse flodders te schieten.

Tosca van Giacomo Puccini is melodrama in zijn puurste vorm; een festival van weelderige melodieën en dramatische uitbarstingen dat één van de meest populaire werken van de componist blijft tot op vandaag. Het is ook een echte “actieopera”, een realistische crime story, inclusief foltering, verraad, moord, seks en zelfmoord. En in de productie van de Opera van Zürich die hier wordt gebracht, is het een aangrijpend, ademstokkende psychoseksuele studie van drie tragisch en fatalistisch verweven personages.

Orkest en koor van het Zürich Opera       

Voorstelling op 7 februari 2019, Ontvangst: 18u30- Voorstelling: 19u00