Opera: Manon

Opera: Manon

Duur
130 minuten
Genre
Opera
Regie
Vincent Paterson
Cast
Manon Lescaut: Anna Netrebko Le Chevalier Des Grieux: Rolando Villazón Lescaut: Alfredo Daza Le Comte Des Grieux: Christof Fischesser
datum release:19 december 2019

Manon vertelt het verhaal over een jonge vrouw die - onderweg naar een nonnenklooster - plotsklaps verliefd wordt op Des Grieux en met hem meegaat naar Parijs. Wanneer hun rustige en gelukkige leven verstoord dreigt te worden, kiest Manon voor de weelde die een andere man haar kan verschaffen. Als Des Grieux besluit het klooster in te gaan, wil Manon hem nog een keer zien. Ze kiest vervolgens toch weer voor hem. Manon en Des Grieux leven weer samen, maar Manon beseft als snel dat ze niet luxeloos kan leven.

Van «dream team» op het operapodium tot «dream team» van klassieke- en popmuziek; Anna Netrebko en Rolando Villazón hebben ondertussen de hele muziekwereld veroverd. Netrebko lijkt voorbestemd om de rol van Manon te spelen: met haar lichaamstaal dat afwisselend meisjesachtig, introspectief en zorgeloos is, en haar stem die schittering, warmte, mysterie en verlangen uitstraalt. Ook Rolando Villazón, toont dwingend de brandende passie van een uiteindelijk gedoemde minnaar perfect aan met zijn gloeiende, soepele, slanke tenorstem.

Eén van de uitvoeringen van deze opera werd zelfs geprojecteerd op een scherm van 70 vierkante meter op een groot plein in Berlijn waarbij 20.000 mensen aanwezig waren.

Dit is duidelijk een «Manon» die verschillende mensen aanspreekt; zowel liefhebbers van opera, films als Broadway-shows kunnen ten volle van deze prachtige opvoering genieten!

De opera is voorzien van Engelse ondertitels