Opera: La Traviata

Opera: La Traviata

Duur
125 minuten
Genre
Opera
Regie
David McVicar
Cast
Ermonela Jaho, Francesco Demuro, Juan Jesús Rodríguez, Marifé Nogales, Marta Ubieta, Albert Casals, Fernando Radó, Alejandro González, Damián del Castillo, César San Martín
datum release:10 mei 2019

Muziek van Giuseppe Verdi
Libretto van Francesco Maria Piave
Naar het toneelstuk La dame aux camélias van Alexandre Dumas

Violetta Valéry, een demi-mondaine, houdt een grote receptie ter ere van haar verjaardag. Een vriend introduceert haar aan de jonge Alfredo Germont die stiekem verliefd is op haar. Alfredo verklaart haar zijn liefde, maar Violetta, hoewel geraakt door zijn avances, lijkt hem toch niet al te serieus te nemen. Niettemin geeft ze hem een ​​bloem en vraagt ​​hem om deze de volgende dag terug te brengen wanneer deze verwelkt is. Wanneer haar gasten zijn vertrokken besluit Violetta dat Alfredo het vuur dan toch in haar heeft ontwaakt.

Verdi’s unieke opera, waarvan het verhaal zich ontvouwt in een hedendaagse setting, is gebaseerd op La dame aux camélias van Alexander Dumas. Nadat het stuk initieel werd afgewezen, werd het één van de meest geprezen werken van de componist. Een verhaal dat Verdi een legendarische status gaf door de muziek, die blijk geeft van een diep gevoel van menselijkheid en psychologisch doorzicht van de personages en hun gevoelens. 

Orkest en koor van het Teatro Real Madrid

Voorstelling op 10 mei 2019, Ontvangst: 18u30 - Voorstelling: 19u00