Scholen

Scholen

Schoolvoorstellingen op maat
van elke klas !

Voor enthousiaste klassen zetten we graag onze deuren open!

Of het nu gaat om een educatieve film of enkele uurtjes pure ontspanning en veel lol? Wij helpen je graag verder met je filmkeuze. Want geloof het of niet ... Alles is mogelijk!

Uiteraard hanteren we voor brave kids en hun leerkrachten een speciaal tarief. Voor meer info en reservaties contacteer ons via e-mail of telefonisch op +32 3 765 00 30De nieuwste releases!

Voor u en uw klas zetten we alvast enkele toppers van dit jaar op een rij! Wenst u toch een andere film te boeken in Siniscoop dan kan u ons daarvoor steeds contacteren. Wij helpen u graag verder!Scholen

Molly Monster

Nu beschikbaar

Molly Monster wil er dolgraag bij zijn wanneer haar nieuwe zusje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd. Dat gebeurt ver weg achter de Wilde Heuvels, op het Eiereiland, waar kleine monsters ter wereld komen. Maar hoe kan ze haar beste vriend Edison aan het verstand brengen dat hij niet jaloers hoeft te zijn? Bezorgd reist Molly haar ouders achterna. Zo begint een avontuurlijke tocht doorheen een kleurrijke wereld: Monsterland.

Voor de allerkleinsten


Scholen

Rosie en Moussa

Nu beschikbaar

Voor Rosie is de stad een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Wanneer ze met haar moeder verhuist naar de andere kant van Brussel, leert ze er een heleboel mensen kennen. Zoals haar nieuwe vriend Moussa, met wie ze helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw gaat (hoewel dat natuurlijk verboden is). Moussa belooft om haar te helpen. Want Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen. En dat wordt niet eenvoudig, want papa zit in de gevangenis en mama wil niet meer met hem praten.

Voor lagere school

Scholen

Pieter Konijn

Nu beschikbaar

Moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt een jong, opstandig konijn, Peter Rabbit genaamd, en de rivaliteit met zijn norse buurman Mr. MacGregor. Die rivaliteit is ontstaan wanneer Peter op zoek is naar een feestmaal van groentes in de moestuin van Mr. Macgregor, terwijl deze zijn tuin vrij van konijnen probeert te houden.

Voor lagere school

Scholen

Blue

Nu beschikbaar

Deze natuurdocumentaire volgt een dolfijn die Echo wordt genoemd. De jonge, speelse dolfijn maakt deel uit van een school dolfijnen en beleeft positieve avonturen, maar krijgt ook te maken met verschillende gevaren en vijanden. Echo moet besluiten of hij lol blijft maken of dat hij volwassen wordt. Tevens werpt deze documentaire een blik op de andere bewoners van de zee.

Voor lagere school, eerste graad

Scholen

Earth: een onvergetelijke dag

Nu beschikbaar

Een episch verhaal vol avontuur, met in de hoofdrol enkele van de meest magnifieke en moedige wezens op aarde. Disneynature brengt je een opmerkelijk verhaal van drie dierenfamilies op een reis over onze planeet - ijsberen, olifanten en bultruggen.

Voor lagere school, eerste graad

Scholen

Mala Junta

Nu beschikbaar

Tano, een jongen van 15, woont bij zijn moeder in de hoofdstad Santiago. Omdat zij veel afwezig is, doet de jongen waar hij zin in heeft. Hij hangt rond op straat en is een kleine crimineel geworden. Nadat hij nog maar eens opgepakt werd, sturen ze hem naar zijn vader die ver weg woont, in een klein dorp. Hij is er zeer opstandig en rebels en verveelt zich stierlijk. Maar dan leert hij Cheo kennen: een jonge, verlegen Mapuche indiaan die op school gepest wordt vanwege zijn afkomst. Daarenboven staat er in de streek iets op ontploffen, doordat een grote houtzagerij het niet zo nauw neemt met de grond van de Mapuche indianen. Een opstand breekt los.
Een beklijvend verhaal dat mooi in evenwicht blijft, nooit de extremen opzoekt en sober in beeld is gebracht. Het gevecht om respect voor het Mapuche volk loopt simultaan met het gevecht dat Tano levert met zijn ouders: hij is opgegroeid met twee afwezige ouders en wil erkenning in plaats van afkeuring. De cineaste is zelf van Mapuche afkomst en kent de gewelddadige realiteit van haar volk dat bedreigd wordt door grote bedrijven en lokale overheden.

Voor middelbare school, tweede en derde graad

Scholen

On Wheels

Nu beschikbaar

Na de vakantie komen Laïs en Lucas bij elkaar te zitten in de klas. Lucas werd een gesloten jongen, sinds hij door een ongeval in een rolstoel zit. Laïs lijkt wel zijn tegenpool: uitbundig, brutaal en eigenwijs. Zij woont bij haar moeder en mist een vader in haar leven. In Lucas lijkt ze de geschikte partner in crime te vinden; zij krijgt hem namelijk zover om samen met haar op zoek te gaan naar haar vader. Met alleen een foto van de opvallende truck van haar vader op zak, trekken de twee naar een truckerscafé, zo’n 30 km van huis…
Deze coming-of-age /roadmovie is een warm verhaal over vriendschap en de zoektocht naar een eigen plek. De regisseur neemt zijn jonge publiek au sérieux en schotelt hen geen stereotype karakters voor. De kinderen zijn geen superhelden of wizz kids, de volwassenen geen slapstickfiguren. D’Addio laat zijn personages rondrijden over de zanderige wegen, doorheen een schitterend landschap. Het schept zowel een gevoel van vrijheid als van nietigheid.
ON WHEELS is een mooi voorbeeld van hoe je een boeiende familiefilm maakt zonder te vervallen in kolder die aan een up tempo voorbijflitst.

Voor middelbare school, tweede en derde graad

Scholen

What will people say

Nu beschikbaar

De zestienjarige Nisha is net zoals de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten: ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is echter één verschil: Nisha moet alles stiekem doen, omdat ze van Pakistaanse afkomst is en haar ouders haar volgens hun tradities opvoeden. Wanneer haar vader Nisha ziet kussen, barst de bom. Voor de familie wordt Nisha een probleem, nog erger: ze is de schande van de familie! En dat moet veranderen, goedschiks of kwaadschiks. Drastische maatregelen volgen.

Met de hulp van Maria Mozhdah, de sterk debuterende hoofdrolspeelster, maakt de jonge cineaste Iram Haq invoelbaar hoe scherp een gespleten cultuur kan snijden. Aan de ene kant heb je het vrije leven dat iedere opgroeiende tiener in Europa wil, aan de andere kant de ouders die zich naar een betere toekomst hebben geknokt en niet zomaar hun tradities willen loslaten, maar ook verscheurd geraken door de keuzes die ze maken.
Een subtiele en ontroerende film die beide kanten van de culturele kloof en de generatiekloof probeert te begrijpen. Iram Haq weet waar ze het over heeft!

Voor middelbare school, tweede en derde graad

Scholen

Sweet Country

Nu beschikbaar

Anno 1929 wonen de Aboriginal Sam Kelly en zijn vrouw Lizzie op het land van Fred Smith, een vriendelijke predikant. In tegenstelling tot vele andere blanken gaat Fred wel respectvol om met de oorspronkelijke bewoners van het land. Maar dan krijgt de dominee een nieuwe buurman: ex-militair Harry March, aangesteld als nieuwe stationschef. Deze blijkt helemaal geen eerbied te hebben voor mensen met een andere huidskleur. Wanneer Sam en zijn vrouw gevraagd worden om het station te renoveren, wordt Sam vernederd en beschouwt Harry Lizzie als zijn persoonlijke seksuele speeltje. De spanningen stijgen ten top als Harry de zoon van Sam en Lizzie vastketent.
Warwick Thornton gebruikt het westerngenre om een aangrijpend verhaal te vertellen over het historisch diepgewortelde racisme van de blanken tegenover de Aboriginals. De hitte, de rode aarde, het stof en de woestijn zijn de karakteristieke elementen in deze film over kolonialisme, macht en uitbuiting. Grootse cinema die tegelijk ruw en poëtisch oogt en waarbij de prachtige, ongerepte natuur voor schitterende achtergrondbeelden zorgt.

Voor middelbare school, tweede en derde graad

Scholen

Wonder

Nu beschikbaar

August Pullman is geboren met een vervormd gezicht. Op zijn tiende kan hij eindelijk naar een gewone school. Dit is de start van een buitengewoon avontuur. Velen hebben het moeilijk om hem te aanvaarden. Maar niet iedereen laat zich afschrikken en al snel ontdekken ze hoe bijzonder Auggie is. Met zijn humor, doorzettingsvermogen en de steun van zijn familie slaagt hij erin om de mensen rond zich te verenigen. Het is moeilijk om je te verbergen wanneer je geboren bent om eruit te springen...!

Voor lagere school

Scholen

Human Flow

Nu beschikbaar

Meer dan 65 miljoen mensen van over de hele wereld moesten gedwongen hun woning verlaten. Ze vluchtten van hongersnood, klimaatverandering en oorlog in de grootste volksverhuizing sinds de Tweede Wereldoorlog. Human Flow, een episch filmavontuur dat geleid wordt door de internationaal bejubelde kunstenaar Ai Weiwei, geeft deze massamigratie visueel heel krachtig weer. De documentaire heldert 2 dingen op: de onthutsende schaal van deze vluchtelingencrisis en de diepe menselijke impact. De film volgt een reeks urgente menselijke verhalen en bestrijkt tijdens een betekenisvol jaar 23 landen: Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israël, Italië, Kenia, Mexico, and Turkije. Human Flow toont hoe deze mensen wanhopig snakken naar veiligheid, onderdak en rechtvaardigheid. Van overspoelde vluchtelingenkampen over risicovolle pogingen om de oceaan over te steken tot grenzen met prikkeldraad. Van ontwrichting en desillusie tot moed, volharding en adaptatie. Van de lokroep van de vele levens die achterbleven tot het onbekend potentieel van de toekomst. Human Flow komt op een cruciaal moment: we hebben meer dan ooit tolerantie, medeleven en vertrouwen nodig. Dit visceraal stukje cinema getuigt van de ontastbare menselijke geest en stelt een van de vragen die deze eeuw zullen definiëren: zal de wereld loskomen van angst, isolement en zelfbelang en kiezen voor openheid, vrijheid en respect voor de mensheid?

Voor middelbare school


Scholen

Niet Schieten

Beschikbaar vanaf oktober 2018

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden...

Een film van Stijn Coninx met Jan Decleir, Jonas Van Geel ...

Voor middelbare school, tweede en derde graad

Scholen

The Nutcracker and the Four Realms

Beschikbaar vanaf november 2018

Een live-actie op E.T.A. Hoffmanns roman uit 1816 "De notenkraker en de muizenkoning" en Pyotr Iljitsj Tsjaikovski's "The Notenkraker" ballet, speelt Foy Clara, een jong meisje dat een sleutel vindt tot een mysterieus parallel universum. Daar ontmoet ze peperkoek soldaten, een leger muizen en een tiran, gespeeld door Mirren. Knightley schittert als de Sugar Plum Fairy en helpt Clara op haar reis.

Voor lagere school, eerste graad

Scholen

The Grinch

Beschikbaar vanaf december 2018

Een 2018 3D computeranimatie film geproduceerd door Illumination Entertainment, gebaseerd op het best verkochte boek met dezelfde naam.

In de buitenwijken van Whoville is er een onaangename kerel die alleen bekend staat als The Grinch (Benedict Cumberbatch). Hij woont in een grot op Mt. Crumpet met zijn uitvindingen en zijn hond, Max. Hij ziet zijn buren alleen wanneer hij zelf voedsel moet halen. Tijdens een vakantieseizoen hoort de Grinch dat de Who's van plan zijn dit jaar hun routine-kerstvieringen drie keer zo groot te maken, iets wat hij niet kan verdragen. Uiteindelijk heeft hij de ultieme openbaring: om de rust te bewaren die hij zo graag heeft, moet hij de kerstman worden en Kerstmis stelen.
Ondertussen, in de stad Whoville zelf, wil een bepaalde Who, Cindy-Lou Who, de Kerstman bedanken voor hulp voor haar overwerkte alleenstaande moeder. Hoe doet ze het? Maak een afspraak met haar vrienden om hem te vangen, natuurlijk!
... Dus wat gaat er gebeuren als haar plan botst met de Grinch's?

Voor lagere school

Scholen

Mary Poppins Returns

Beschikbaar vanaf december 2018

Beschikbaar vanaf december 2018

Londen ten tijden van de depressie. Een inmiddels volwassen geworden Jane en Michael Banks hebben samen drie kinderen. Na een persoonlijk verlies krijgen ze bezoek van de raadselachtige Mary Poppins. Door haar unieke magische vaardigheden, en met de hulp van haar vriend Jack, helpt ze de familie om de vreugde en bewondering in hun leven te herontdekken.

Voor lagere school