Euroscoop Goes Opera

2018 - 2019 Programma

We selecteerden voor u een prachtige mix van klassieke titels en moderne verhalen...
Ontvangst: 18u30 - Start voorstelling: 19u00


Donderdag 7 Februari: Tosca

Muziek van Giacomo Puccini
Opname: Opernhaus in Zürich, 2008
Opera in 3 bedrijven, gezongen in het Italiaans
Duur: 2u05

Zangerers Floria Tosca is verliefd op een schilder genaamd Mario Cavaradossi. Deze wordt gevangengenomen omdat hij Cesare Angelotti, een gevluchte gevangene, onderdak zou hebben gegeven. Baron Scarpia, politiechef van Rome, is op zijn beurt verliefd op Tosca en chanteert haar: hij zal Cavaradossi bevrijden als ze zich aan hem overgeeft. Hij zal de executie van Mario zogezegd simuleren door met losse flodders te schieten.

MEER INFORMATIEKOOP HIER UW TICKETS
Euroscoop Goes Opera


Donderdag 21 Maart: Die Zauberflöte (De Magische Fluit)

Muziek van Wolfgang Amadeus Mozart
Opname: Bregenz Festival, juli 2013
Opera in 2 bedrijven, gezongen in het Duits
Duur: 2u29


Tamino, die verdwaald is in een ver land, wordt aangevallen door een grote slang. Hij wordt gered door drie dames die tevens de dienaressen van de Koningin der Nacht zijn. Zij laten hem een portret zien van de dochter van de koningin, Pamina, en Tamino wordt meteen verliefd, ook al heeft hij haar nog nooit ontmoet. De koningin van de nacht belooft haar dochter aan hem als hij Pamina kan bevrijden uit de handen van de kwaadaardige Sarastro. Tamino neemt het besluit haar te gaan redden en krijgt hiervoor een magische fluit van de drie dienaressen die hem de kracht geeft om verdriet om te toveren in vreugde.Vrijdag 10 Mei: La Traviata

Muziek van Giuseppe Verdi
Opname: Teatro Real Madrid, mei 2015
Opera in 3 bedrijven, gezongen in het Italiaans
Duur: 2u05


Violetta Valéry, een demi-mondaine, houdt een grote receptie ter ere van haar verjaardag. Een vriend introduceert haar aan de jonge Alfredo Germont die stiekem verliefd is op haar. Alfredo verklaart haar zijn liefde, maar Violetta, hoewel geraakt door zijn avances, lijkt hem toch niet al te serieus te nemen. Niettemin geeft ze hem een bloem en vraagt hem om deze de volgende dag terug te brengen wanneer deze verwelkt is. Wanneer haar gasten zijn vertrokken besluit Violetta dat Alfredo het vuur dan toch in haar heeft ontwaakt.