Tulip Fever

50Plus

50Plus

Elke eerste maandag van de maand organiseert Euroscoop een speciale 50+ voorstelling.

We ontvangen u met een speciaal geselecteerde film en een kopje koffie of thee met iets lekkers.U bent van harte welkom vanaf 13.00u. De film begint om 14.00u en onze voorstellingen bevatten allemaal een pauze.

EXTRA VOORSTELLING

Zondag 20 augustus

Tulip Fever

Een Britse dramafilm uit 2017 onder regie van Justin Chadwick. Het verhaal is gebaseerd op dat uit het gelijknamig boek van Deborah Moggach.

Tulip Fever speelt zich af tijdens de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Een tijd waar tulpen meer waard zijn dan goud. Het oogverblindende weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) is vanuit het klooster waar zij opgroeide uitgehuwelijkt aan tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz). Wanneer de jonge, talentvolle schilder Jan de Loos (Dane DeHaan) opdracht krijgt een portret van het echtpaar te schilderen, worden hij en Sophia op slag verliefd. Gedreven door passie, verzinnen de twee een list om samen een toekomst te kunnen opbouwen. Daarvoor moeten zij zich wel mengen op de riskante tulpenmarkt en alles op het spel zetten.