Viceroy's House

50Plus

50Plus


Elke eerste maandag van de maand organiseert Euroscoop een speciale 50+ voorstelling.


We ontvangen u met een speciaal geselecteerde film en een kopje koffie of thee met iets lekkers.
U bent van harte welkom vanaf 13.00u. De film begint om 14.00u en onze voorstellingen bevatten allemaal een pauze.


Wegens het grote succes van deze voorstellingen en om niemand teleur te stellen reserveren wij, indien mogelijk, voor deze voorstellingen een extra zaal. In deze zaal begint de voorstelling dan om 14.15 uur. Hierdoor kunnen we het serveren van de koffie en iets lekkers in de pauze beter structureren.

3 juli 2017

Viceroy's House

1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs, iets dat ook grote invloed heeft op de levens van de vijfhonderd personeelsleden in het paleis van de onderkoning. De liefde tussen Jeet, een jonge hindoe-bediende en Aalia, een moslimvrouw die in het paleis werkt, loopt gevaar ten onder te gaan door de tumultueuze gebeurtenissen en hun eigen conflicten met hun respectievelijke religieuze gemeenschappen. Wanneer de situatie dreigt te escaleren, worden ze gedwongen een monumentale keuze te maken.

50Plus
50Plus

7 augustus 2017

Bram Fischer

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?