Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij


Euroscoop is onderdeel van Pathé. Kunnen de Giftcard en Unlimited Card van Pathé ook bij Euroscoop gebruikt worden?
Vanaf donderdag 18 juni kun je met een Pathé Unlimited abonnement naar Euroscoop Amsterdam-Noord. De Giftcard is (nog) niet te gebruiken.

Krijg je geld terug voor een aangekocht ticket als je verhinderd bent?
Nee, Euroscoop Amsterdam-Noord geeft geen restitutie op reeds aangekochte tickets.

Krijg je een 3D-bril bij tickets voor een 3D-film?
Nee, deze bril kun je voor € 1,00 apart kopen bij onze food & beverage kassa's. Heb je een 3D-bril thuis, dan kun je deze uiteraard meenemen naar de bioscoop: de meeste typen 3D-brillen werken bij ons 3D-systeem. Let op: dit geldt enkel voor gewone 3D-brillen: IMAX-brillen niet.

Wanneer maken jullie het filmprogramma bekend?
Op maandag wordt er geprogrammeerd voor de periode van donderdag t/m woensdag daarna. De nieuwe releases verschijnen vaak op donderdag. In het geval van een evenement (bijvoorbeeld een Ladies Night of een Marathon) kan een release soms één dag eerder zijn.

Waar kan ik het beste gaan zitten?
Bij Euroscoop Amsterdam-Noord is elke stoel een goede zitplaats. De afstand van de eerste rij tot het doek is ongeveer 10-12 meter (dit verschilt per zaal). Tevens is er rekening gehouden met de stand van de stoel.

Wat is Dolby Atmos?
Je kunt bij Euroscoop Amsterdam-Noord je favoriete film nog intenser beleven! Eén van onze grootste zalen is uitgerust met dit Dolby Atmos geluidssysteem: 64 luidsprekers die elk afzonderlijk kunnen worden aangestuurd zorgen voor een intense, gedetailleerde en ruimtelijke geluidsweergave. Laat je onderdompelen in realistisch geluid en ervaar de film als je er middenin zit met Dolby Atmos. Onze Atmos zalen zijn zaal 2 en 7. Films die specifiek in Atmos draaien zullen dit tonen in de titel.

Wordt er een familiefilm Nederlands gesproken of Nederlands ondertiteld?
Staat er achter de titel van de film (NL), dan is deze film Nederlands gesproken. Staat er achter de titel (OV), dan is de film Engels gesproken en Nederlandse ondertiteld.

Zijn er kinderzitjes?
Ja, wij hebben ruim voldoende stoelverhogers. Deze staan op diverse plekken in de bioscoop.

Welke cadeaubonnen accepteren jullie?
Wij accepteren Euroscoop bioscoopcheques, MaDiWoDo-bonnen en de Nationale Bioscoopbon. De MaDiWoDo-bonnen zijn enkel aan de kassa in te wisselen: bij online bestellen kunt u de Euroscoop bioscoop checken en de Nationale Bioscoopbon inwisselen.

KIJKWIJZER
* Mediawet
Omroepen zijn op grond van artikel 4 van de Mediawet verplicht zich aan te sluiten en Kijkwijzer toe te passen, inzien van zij televisieprogramma-aanbod dat schade kan toebrengen aan de specifieke, geestelijke of zedelijke ontwikkeling van kinderen. Wanneer een omroep niet aangesloten, mag zij alleen onschadelijk (alle leeftijden) programma-aanbod.
* Artikel 240a Wetboek van Strafrecht
Kijkwijzer voor ouders en opvoeders tot welke televisie of film mogelijke risico's voor kinderen onder een bepaalde bepaalde. De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies. In de openbare ruimte zoals bij een bioscoop en in een winkel heeft de overheid wettelijk een wettelijk gevolg toegekend aan de leeftijdsgrenzen van Kijkwijzer.Het bioscooptoelatingsbeleid is gebaseerd op artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht.
* Onder de 16 jaar, geen toegang.
Op basis van artikel 240a krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar dus geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.
Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

TE LAAT?

In verband met de huidige maatregelen is het niet mogelijk om de film later te betreden dan de aanvangstijd van de film. Kom op tijd, vanaf 15 minuten voor aanvang van de film ben je welkom.
Ben je later, dan mag je helaas niet meer naar binnen. Je kunt jouw tickets dan wel aan de kassa omwisselen voor een andere voorstelling van die dag.